Navigacija

Inox ograje

Inox ograjeso lahko tako notranje kot zunanje. Ne potrebujejo posebnega vzdrževanja in svoj videz ohranjajo veliko let. Ko je taka ograja montirana v prostoru, tam pusti poseben pečat. Prostor naredi moderen in poseben. Poleg tega nima vidnih spojev in je zelo kvalitetno izdelana. Montaža inox ograje je hitra in enostavna, poleg tega pa imajo tudi precej majhno težo, kar je zagotovo še dodatna prednost.

Inox ograjeso narejene iz nerjavečega materiala, ki je izjemno kvaliteten in vzdržljiv. Ta material je zlitina različnih kovin (železo, krom, nikelj,…) in delež teh kovin se razlikuje. Glede na to, kolikšen delež določene kovine vsebuje inox material, se spreminja tudi njegova kakovost in trdnost. Če so razmerja kovin prava, ta material ne zarjavi in ohranja svojo prvotno obliko dolgo let. Ker ograja služi predvsem za varnost, je vsekakor dobrodošlo to, da je inox material tudi trden in vzdržljiv. Odporen pa je na različne vremenske vplive (tako na padavine, uv žarke, veter kot tudi na temperaturna nihanja), zato lahko inox ograje postavimo tudi zunaj. Poleg osnovnih elementov ograje pa so pri inox ograjah iz istega materiala izdelani tudi nosilci. To je dobro zato, ker so tako vsi elementi ograje iz enakega materiala in je tudi vzdrževanje ograje enako zahtevno za vse elemente.

Inox ograjeTako kot druge ograje, so tudi inox ograje izdelane po meri, tako da se popolnoma prilegajo prostoru, kamor so nameščene. Postavimo jih lahko v galerijo, ob stopnišče, na balkon, po mejah zemljišča (kot dvoriščne ograje), ob vrtu ali kje drugje. Dobro je, da si prej izdelamo 3D skico, kako bo ta ograja dejansko izgledala na objektu, kamor jo bomo postavili, saj tako lahko hitro vidimo, ali je ustrezna ali ne in jo po želji dopolnimo ter popravimo.

 

Kako bo ograja izgledala, se lahko kupec odloči popolnoma sam, lahko pa si ogleda kakšen predlog na internetu. Tam namreč najdemo ogromno idej, kako postaviti inox ograje, kako jih kombinirati z drugimi deli stavbe in kakšna bi bila oblika. Na prvi pogled se bi nam mogoče zdelo, da so lahko te ograje samo ravnih in preprostih oblik. Vendar pa se da s sodobno tehnologijo doseči tudi ukrivljenost takih ograj, zato je izbira zelo pestra. Ker so lahko te ograje zunanje in notranje, lahko zunaj in znotraj našega objekta postavimo ograjo v istem stilu.

Inox ograjepa so lahko kombinirane tudi z drugimi materiali. Ni nujno, da je cela ograja iz inoxa. Iz njega so lahko na primer narejeni samo nosilci žične vrvi, lesenih delov ograje ali steklenih plošč.

Iz inoxa so lahko narejene tudi tako imenovane pletenice. To so nekakšne vrvi, ki so primerne za postavitev bolj razgibanih ograj. Če se odločimo za takšne inox ograje, potem te izgledajo tako, da vsebujejo nosilne stebre ograj in med njimi vzporedno napeljane pletenice. Stebri ograj so lahko peskani ali brušeni, odvisno, kaj si želimo. Odločamo pa se lahko tudi o tem, kako bodo postavljeni. Lahko jih namestimo z vrha, direktno na objekt (npr. na balkon ali stopnišče), lahko pa so pritrjeni iz strani. To seveda ne velja le za inox ograje s pletenicami, ampak tudi za katerekoli druge ograje. Ograje s pletenicami najdemo tudi v trgovskih in industrijskih poslopjih, kar je vsekakor pokazatelj njihove vzdržljivosti in nezahtevnosti za uporabo.

Če povzamemo, so inox ograje vsekakor izbira, s katero ne moremo zgrešiti. So varne, nezahtevne, lepe, trdne in moderne. Izbiramo lahko med različnimi oblikami in jih lahko postavimo zunaj na prostem ali znotraj objekta. Če premišljeno izberemo ponudnika, pa so izdelane hitro, popolnoma po naših željah, kvalitetno, po dostopni ceni in še ustrezno zmontirane.

Za inox ograje pa obstaja tudi alternativa. Zelo podobne so jim ALU ograje, ki so prašno barvane po RAL barvni lestvici ali pa so narejene iz brušenega aluminija, tako da izgledajo kot inox. Prav tako kot inox ne rjavijo, so obstojne in lepo izgledajo. Če so nam takšne ograje všeč, je gotovo pametno, da razmislimo še o tej alternativi in njenih prednostih.

Alu ograje

PVC ograje

PVC vrata

PVC napušč

Fatal error: Uncaught Error: Access to undeclared static property: Zend_Loader_Autoloader::$loader in /var/www/web14/htdocs/library/Doctrine/Common/ClassLoader.php:227 Stack trace: #0 /var/www/web14/htdocs/library/Doctrine/ORM/Mapping/ClassMetadataInfo.php(803): Doctrine\Common\ClassLoader::classExists() #1 /var/www/web14/htdocs/library/Doctrine/ORM/Mapping/ClassMetadataFactory.php(368): Doctrine\ORM\Mapping\ClassMetadataInfo->validateAssocations() #2 /var/www/web14/htdocs/library/Doctrine/ORM/Mapping/ClassMetadataFactory.php(337): Doctrine\ORM\Mapping\ClassMetadataFactory->validateRuntimeMetadata() #3 /var/www/web14/htdocs/library/Doctrine/ORM/Mapping/ClassMetadataFactory.php(178): Doctrine\ORM\Mapping\ClassMetadataFactory->loadMetadata() #4 /var/www/web14/htdocs/library/Doctrine/ORM/EntityManager.php(269): Doctrine\ORM\Mapping\ClassMetadataFactory->getMetadataFor() #5 /var/www/web14/htdocs/library/Doctrine/ORM/EntityManager.php(613): Doctrine\ORM\EntityManager->getClassMetadata() #6 /var/www/web14/htdocs/library/Starsni in /var/www/web14/htdocs/library/Doctrine/Common/ClassLoader.php on line 227