Navigacija

Balkonske ograje

Ko govorimo o zunanjih ograjah, poleg dvoriščnih, vrtnih, terasnih in stopniščnih ograj gotovo pomislimo tudi na balkonske ograje. Vse vrste zunanjih ograj morajo biti vzdržljive in odporne na vsako vreme, zato morajo biti izdelane kvalitetno in dovršeno. Zelo pomembna je izbira kvalitetnih in trpežnih materialov, pomemben pa je tudi estetski videz ograj. Balkon je vsekakor del hiše ali stanovanja, ki izstopa in ga obiskovalci hitro opazijo. Vsak lastnik nepremičnine zato želi svoj balkon opremiti tako, da bo nanj ponosen in bo olepšal njegovo nepremičnino. 
 
Oglejte si našo ponudbo PVC ograj in ALU ograj, ki so idealne za uporabo na balkonih.
 
Balkonske ograje
 
Kljub temu da smo pri zunanjih ograjah nekoliko omejeni z izbiro materiala, saj morajo biti odporne na vreme, na trgu vseeno najdemo precej vrst zunanjih ograj. Če se osredotočimo na balkonske ograje, so te lahko lesene, aluminijaste, pvc, steklene, kombinirane iz različnih materialov,… Lesene balkonske ograje imajo pri nas zagotovo najdaljšo tradicijo. Najdemo jih tako na starejših objektih, zanje pa se odločajo tudi lastniki novogradenj. Včasih so bile lesene balkonske ograje edina izbira, danes pa najdemo še ogromno drugih alternativ. To je vsekakor dobrodošlo, saj imajo kupci tako več možnosti in lahko izberejo vrsto ograje, ki jim najbolj odgovarja, se najbolj sklada z njihovo nepremičnino in njeno okolico. Glede na izbrani material, iz katerega je izdelana balkonska ograja, se razlikuje tudi njeno vzdrževanje. Najzahtevnejše za vzdrževanje so najbrž lesene balkonske ograje, saj jih je za ohranjanje njihove obstojnosti potrebno barvati in impregnirati. Aluminijaste in pvc balkonske ograje so v primerjavi z lesenimi precej odpornejše na vremenske razmere,  vendar pa jih moramo tako kot katero koli drugo vrsto ograj skrbno izbrati in premisliti, kakšen pečat bodo pustile na naši nepremičnini. Alu ograje dajo nepremičnini moderen videz, poleg tega pa so izredno nezahtevne za vzdrževanje. Izbiramo lahko med različnimi oblikami, barva alu ograje pa ustreza skoraj vsaki fasadi. Zato ni presenetljivo, da se zanje odloči veliko lastnikov novogradenj. 
 
Dobro je, da si pred postavitvijo katerekoli ograje izrišemo načrt, kako bo ta ograja izgledala, ko bo dejansko na naši nepremičnini. Na podlagi tega načrta se potem lažje odločimo, katera bo prava. Zanimivo je, da poleg lesenih in aluminijastih obstajajo tudi pvc ograje, ki pa jih na balkonih še ne najdemo tako pogosto kot kakšno drugo vrsto ograj. Velika prednost pvc ograj je, da jih vzdržujemo zelo preprosto – obrišemo jih s čistilom in krpo. Izbiramo lahko med različnimi barvami in oblikami, tako da jih lahko kar najbolj prilagodimo našim željam. V prihodnosti bodo zato pvc ograje najbrž vse bolj priljubljene. 
Poleg naštetih obstajajo tudi steklene balkonske ograje. Te so v današnjih časih vse bolj pogoste. Najdemo jih na balkonih stanovanjskih hiš, blokov in tudi pri poslovnih objektih. Na hišah poskrbijo za moderen videz, njihova šibka točka pa je čiščenje. Na steklenih ograjah se namreč hitro poznajo packe, vodne kapljice, prstni odtisi in podobno, zato jih je potrebno pogosteje čistiti kot na primer aluminijaste balkonske ograje, ki čiščenja v bistvu ne potrebujejo. Odločitev, katero vrsto balkonske ograje bomo izbrali, pa je seveda povsem posameznikova.
 
In kakšna je pravzaprav funkcija balkonskih ograj? Zagotovo je najpomembnejša funkcija balkonske ograje zagotavljanje varnosti na balkonu. Če imamo balkon in na njem ni ograje, je praktično neuporaben, saj obstaja nevarnost, da pademo z balkona in se poškodujemo. Še posebej je nevarno, če imamo otroke, ki ponavadi niso tako pozorni na varnost kot odrasli. Zato je najbolje, da izhod na balkon v takem primeru zaklenemo ali pa ga onemogočimo na kak drug način. Poleg varnosti pa je pomemben tudi estetski doprinos ograje k nepremičnini, kot smo omenili že zgoraj. Če imamo torej balkon, si ga brez ograje ne moremo predstavljati. Ker je različnih vrst ograj in njihovih proizvajalccev na trgu ogromno, izbira balkonske ograje zagotovo ne bo prevelik problem.
 
 

Alu ograje

PVC ograje

PVC vrata

PVC napušč

Fatal error: Uncaught Error: Access to undeclared static property: Zend_Loader_Autoloader::$loader in /var/www/web14/htdocs/library/Doctrine/Common/ClassLoader.php:227 Stack trace: #0 /var/www/web14/htdocs/library/Doctrine/ORM/Mapping/ClassMetadataInfo.php(803): Doctrine\Common\ClassLoader::classExists() #1 /var/www/web14/htdocs/library/Doctrine/ORM/Mapping/ClassMetadataFactory.php(368): Doctrine\ORM\Mapping\ClassMetadataInfo->validateAssocations() #2 /var/www/web14/htdocs/library/Doctrine/ORM/Mapping/ClassMetadataFactory.php(337): Doctrine\ORM\Mapping\ClassMetadataFactory->validateRuntimeMetadata() #3 /var/www/web14/htdocs/library/Doctrine/ORM/Mapping/ClassMetadataFactory.php(178): Doctrine\ORM\Mapping\ClassMetadataFactory->loadMetadata() #4 /var/www/web14/htdocs/library/Doctrine/ORM/EntityManager.php(269): Doctrine\ORM\Mapping\ClassMetadataFactory->getMetadataFor() #5 /var/www/web14/htdocs/library/Doctrine/ORM/EntityManager.php(613): Doctrine\ORM\EntityManager->getClassMetadata() #6 /var/www/web14/htdocs/library/Starsni in /var/www/web14/htdocs/library/Doctrine/Common/ClassLoader.php on line 227